Δράσεις


Η Πόλη PDF Εκτύπωση E-mail


Η πόλη της Αγίας Βαρβάρας είναι προάστιος δήμος της δυτικής Αθήνας. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω και συνορεύει με τους δήμους Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού και Αιγάλεω. Ο δήμος έχει έκταση 2.233 στρέμματα. Η πόλη της Αγίας Βαρβάρας έχει επιδείξει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα είναι από τις λίγες περιοχές της Αθήνας πλούσια σε πράσινο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στην πόλη θα συναντήσετε περιποιημένα άλση με πεύκα, πρωτότυπα συντριβάνια και δρόμους για πεζοπορία.

Η πόλη πήρε το όνομα της από την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Ο ναός αποτελεί διατηρητέο μνημείο και έχει μεγάλη αρχαιολογική, θρησκευτική και πολιτιστική σημασία. Χτίστηκε πριν από περίπου 100 χρόνια. Ιερό του ναού είναι ένας ναΐσκος του 17ου αιώνα μέσα στον οποίο βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, η οποία φυλάσσεται μέχρι και σήμερα. Στο ναό έχουν επίσης μεταφερθεί τα οστά της αγίας και κάθε χρόνο, στις 4 Δεκεμβρίου, γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, πλήθος επισκεπτών κατακλύζει την περιοχή για να τιμήσει την εορτή της.


Η πράσινη πλαγιά του όρους Αιγάλεω με το δημοτικό αναψυκτήριο «Πάνθεον» να «βλέπει» σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο και τον ομώνυμο δημοτικό καλοκαιρινό κινηματογράφο να τον «δροσίζει» το βουνίσιο αεράκι. Η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Τα περιποιημένα άλση με πεύκα, τα υπαίθρια θεατράκια, τα σιντριβάνια και οι διάδρομοι για πεζοπορία ή ποδήλατο. Τα πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα. Η γεμάτη ζωντάνια αγορά με τα εμπορικά. Τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης, οι καθημερινές εκδηλώσεις: φιλολογικές, καλλιτεχνικές ή απλά ψυχαγωγικές. Αυτή είναι η περιγραφή της Αγίας Βαρβάρας.


 


Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)